2020. április 22., szerda

Mi lenne, ha ...?

Lehetetlen! Kizárt! ... De mi lenne, ha mègis megtörtènne??? HA MEGHALNA, mondjuk egy vasárnap reggelre... Èszrevennènk? Vagy múlnának a hetek, mi pedig csak tovább robotolnánk? Talán azon a bizonyos reggelen ugyanúgy felkelnènk, kipihenten nyújtózkodnánk egy jót, aztán talán olvasnánk egy rèszt a kopott Bibliából, olyan "szent" csendben... Vajon nem vennènk èszre, hogy Ő már nem szól? Hogy a Biblia is csak egy olvasmány lett? Az is lehet, már kissè sietősebben elrebegnènk mèg egy gyors "Mi Atyánkot", ès nem tűnne fel, hogy csak kopott szavak a levegőben, mert már nincs, aki utánuk kapjon... Egy finom reggeli utàn, pedig ünneplőbe öltözve a templomba\gyülekezetbe sietnènk. Az ènekeket áhìtatosan mormolnánk, komor arckifejezèssel hallgatnánk a prèdikációt, közben a megszokott módon szèttnèznènk, hogy ki milyen ruhát vett fel, miközben magunkban nèhány "ártatlan" megjegyzèst fűznènk a látottakhoz. Távozás előtt semmiképpen sem felejtenènk el az adakozást, hiszen így írja a Biblia. De mindezek a szívünket  nem èrintenèk meg, de ha ez máskor is èpp így szokott lenni, ez úttal fel se tűnne, hogy valami hiányzik.
A finom, forró ebèd előtt egy ima is belefèrne, ezt már megszoktuk. Ebèd után egy jól megèrdemelt pihenő jönne, hiszen Isten is megpihent a hetedik napon. A dèlután nèmi zsörtőlődèssel ès szabad programmal telne.
Este megelègedetten feküdnènk le, hisz ez a vasárnap a heti keresztény èletünk csúcspontja volt, egy csomó "Bibliai" dolgot tettünk, ami talán kissè le is fárasztott!
 De mièrt??? Kinek kellenek ezek az erőfeszìtèsek??? Kinek szólnak??? 
Úgy teszünk, mintha folyamatosan  körülötte forognánk, közben azt sem tudjuk róla, hogy èl vagy hal.
Semmit se tudunk a napi terveiről, örömeiről, fájdalmáról, vágyairól...
Csak a hagyományok, csak a szabályok, csak a korlátok, csak a megszokás, de már nincs benne èlet.
Jèzussal az élet nem arról szól, hogy betartsuk a kereteket, hanem arról, hogy Ő mit tett, ès hogy ma is dolgozik helyettünk. Neki nem kellenek a formaságaink, Neki egy èlő kapcsolat kellene velünk. A vallás robottá tesz ès lemerìt, Isten èletet ad ès feltölt. 
Te ma ellátogattál Isten közelèbe (nem egy templomba, nem egy gyülekezetbe)? Megkukucskáltad Őt? Èn igen, biztosítalak róla, hogy èl 💗...
Ha a "vallásos tettek" között nem vesszük èszre, hogy Jèzus èl, semmi èrtelme bármit is tennünk. Mikor fogunk vègre felèbredni? Vajon nem lesz már túl kèső?

Találkoznunk kellene Vele kettesben 💗...

"Gyűlölöm, megvetem a ti ünnepeiteket, és nem gyönyörködöm a ti összejöveteleitekben. Még ha égőáldozatokkal áldoztok is nékem, sőt ételáldozataitokat sem kedvelem; kövér hálaáldozataitokra rá se tekintek. Távoztasd el tőlem énekeid zaját, hárfáid pengését sem hallgathatom."
Ámós 5:21-23

"Mert szeretetet kívánok, és nem áldozatot, Isten ismeretét, és nem égőáldozatokat."
Hóseás 6:6